Vito van Crooy en Mike van Duinen juichen in het shirt van PEC Zwolle
NOS Sport

De sport van vrijdag bij de NOS

Een gloednieuw eredivisieseizoen staat op het punt van beginnen. Net zoals vorig jaar bijt PEC Zwolle het spits af. Willem II is om 20.00 uur de tegenstander in Zwolle.

Het duel is te volgen in een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app en via Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1. En een nieuw voetbalseizoen betekent ook dat Eredivisie op Vrijdag er weer is.

In die uitzending (vanaf 22.20 uur op NPO 1) is een samenvatting te zien van de wedstrijd en schakelen presentatoren Henry Schut en Jeroen Elshoff met verslaggever Joep Schreuder in Zwolle. Ook is NOS-analist Hugo Borst te gast.

Samenvattingen ook online

Nieuw dit seizoen is dat de samenvattingen van de eredivisiewedstrijden ook op NOS.nl en in de NOS-app te zien zijn.

Op de website en in de app worden ook de overige ontwikkelingen in de eredivisie gevolgd in het liveblog 'Warming-up' dat rond 12.00 uur opent. Daarin onder andere aandacht voor de persconferenties van Ajax en PSV, die ook te zien zullen zijn in het Sportjournaal (vanaf 18.45 uur op NPO 1).

OKT volleybal

Er is vandaag meer dan alleen voetbal. De Nederlandse volleybalvrouwen spelen op het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) tegen België. Een samenvatting van die wedstrijd, inclusief reacties na afloop, is te zien in het sportgedeelte van Nieuwsuur (om 22.30 uur op NPO 2).

Volleybalster Lonneke Slöetjes speelt vandaag met Nederland tegen België

De Formule 1 is neergestreken in Hongarije. Zondag staat de grand prix op de Hungaroring op het programma. Voor Max Verstappen is het een nieuwe kans op succes, na zijn zege vorige week in Duitsland.

Vandaag staan twee vrije trainingen op het programma. Hoe de Red Bull-coureur het ervan afbrengt, is te volgen op NOS.nl en in de NOS-app.

De uitzendingen van vrijdag 2 augustus

12.00 uur Liveblog 'Warming-up' NOS.nl en NOS-app
13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.20 uur Eredivisie op Vrijdag NPO 1, NOS.nl en NOS-app
22.30 uur Sport in Nieuwsuur NPO 2, NOS.nl en NOS-app

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl