Teleurstelling bij Derrick Luckassen

PSV kan Champions League uit het hoofd zetten na verlies in Basel

PSV kan deelname aan de groepsfase van de Champions League al uit het hoofd zetten. In Zwitserland werd met 2-1 verloren van FC Basel. De formatie van Mark van Bommel moet zich nu op het behalen van de groepsfase van de Europa League richten.

Al na acht minuten keek PSV tegen een achterstand aan. Eray Cömert schoot een toegekende vrije trap via de onderkant van de lat kiezelhard achter Jeroen Zoet, die niet geheel vrijuit ging.

De 3-2 van een week eerder in Eindhoven had daardoor weinig waarde meer, want PSV moest nu scoren. Dat gebeurde halverwege de eerste helft. Bruma kopte een voorzet van Donyell Malen op fraaie wijze binnen.

Met een fraaie kopbal zette Bruma PSV weer naast Basel

Omdat Malen (redding keeper) vlak voor en Bergwijn (paal) vlak na rust uitstekende mogelijkheden lieten liggen op de 1-2, bleef Basel in leven.

PSV kwam nog wel goed weg bij een enorme kopkans voor Ricky van Wolfswinkel en even later kreeg Bergwijn weer een enorme kans. Met een wild schot stuitte hij op doelman Jonas Omlin.

Ricky van Wolfswinkel (r) is de gevierde man in Basel

Van Wolfswinkel maakte zijn eerdere misser vervolgens goed door van dichtbij de 2-1 tegen de touwen te werken. Een streep door de rekening van PSV, dat de prijs betaalde voor de geringe efficiëntie.

In de slotfase nam PSV risico's om de 2-2 te forceren, maar daar slaagde het niet in.

Wat rest is deelname aan de derde voorronde van de Europa League, waarin de ploeg van Van Bommel het Noorse FK Haugesund of het Oostenrijkse Sturm Graz treft.