In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Drugslab gevonden in loods Maarheeze

De politie heeft vanochtend in een loods in Maarheeze een drugslab gevonden. Vier mannen, onder wie de eigenaar van de loods, zijn aangehouden.

Het drugslab werd gevonden "na binnengekomen informatie tijdens het onderzoek". Wat die informatie was wilde een woordvoerder niet zeggen, meldt Omroep Brabant. In het lab werd amfetamine geproduceerd.

Tijdens de inval waren er drie mannen aanwezig in de loods. Het gaat om een 57-jarige Venlonaar, een 41-jarige man uit Roermond en een 53-jarige man met een nog onbekende woonplaats. Zij zijn samen met de eigenaar aangehouden.

Altijd gevaarlijk

De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) heeft een eerste onderzoek verricht. Volgens de politiewoordvoerder lijkt het op het eerste gezicht te gaan om een "omvangrijk" drugslab. Morgen wordt het onderzoek voortgezet. Dan zal het lab ook worden ontruimd. Tot die tijd wordt de loods door de politie bewaakt.

Het drugslaboratorium vormt geen direct gevaar voor de omgeving. "Maar chemische stoffen en chemische processen zijn natuurlijk altijd gevaarlijk", aldus de woordvoerder.

Advertentie via Ster.nl