Alexander Brouwer (voor) en Robert Meeuwsen
NOS Sport

Brouwer en Meeuwsen lopen finale mis op 'testevent' in Tokio

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn er op het World Tour-toernooi in Tokio niet in geslaagd de finale te bereiken. Het Nederlandse koppel verloor in de halve finales van de Europees kampioenen Anders Mol en Christian Sørum uit Noorwegen: 17-21, 17-21. Brouwer en Meeuwsen spelen zondag om het brons.

Brouwer en Meeuwsen waren bezig aan een sterke reeks op het toernooi, dat dienst doet als 'testevent' voor de Olympische Spelen van volgend jaar. Ze wonnen hun drie groepswedstrijden en schakelden in de knock-outfase de Polen Piotr Kantor en Bartosz Losiak (21-14, 18-21, 15-10) en de Amerikanen Nick Lucena en Phil Dalhausser (21-16, 21-18) uit.

In de halve finales moesten ze opnieuw hun meerdere erkennen in Mol en Sørum. Het Noorse duo was twee weken geleden ook al te sterk voor Brouwer en Meeuwsen in de finale van het toernooi in Gstaad.

Bij de vrouwen strandden Sanne Keizer en Madelein Meppelink in de kwartfinales. Ze moesten het daarin afleggen tegen het Duitse duo Julia Sude/Karla Borger: 21-13 14-21 12-15.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl