Geraint Thomas, Steven Kruijswijk en Alejandro Valverde
NOS Sport

De sport van donderdag bij de NOS

Na een rustdag, een vlakke rit en een kans voor de avonturiers begint het Tourpeloton dan eindelijk aan de climax van de ronde. Vandaag wacht de renners de eerste zware rit door de Alpen.

Etappe achttien brengt het peloton over drie Alpenpassen; Col de Vars, Col d'Izoard en Col du Galibier. De finish is in het dal, want na de Galibier moet er nog 19 kilometer gedaald worden. De klassementsrenners laten zich ongetwijfeld zien.

De live-uitzending begint al om 11.00 uur op NPO 1, NOS.nl en de NOS-app. Ook is de etappe van start tot finish te volgen via het liveblog op NOS.nl en in de NOS-app. Radio Tour de France is er vanaf 14.00 uur op NPO Radio 1. Net als de afgelopen dagen komt de uitzending uit het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

De eerste loodzware Alpenrit met twee cols van de buitencategorie

Aan het einde van de dag wordt er in De Avondetappe teruggeblikt op de bergrit. Te gast zijn Stef Clement, Thomas Dekker en Annemiek van Vleuten. De uitzending begint om 22.23 uur op NPO 1.

Klassieker bij Oranje onder 19

De Nederlandse voetbalsters onder 19 komen in actie tijdens de halve finales op het EK voetbal. Daar treffen ze aartsrivaal Duitsland. De aftrap in Schotland is om 17.00 uur en de wedstrijd is rechtstreeks te volgen via NOS.nl en in de NOS-app. Het commentaar is van Richard van der Made.

Ook AZ en FC Utrecht komen in actie. Beide ploegen spelen hun eerste wedstrijd in de tweede kwalificatieronde van de Europa League. FC Utrecht treft in eigen huis HSK Zrinjski om 18.30 uur. AZ speelt om 20.30 tegen het Zweedse BK Häcken. Op NOS.nl en in de NOS-app zijn deze wedstrijden te volgen in het liveblog. In Langs de Lijn En Omstreken worden uiteraard ook de ontwikkelingen van beide clubs gevolgd.

WK zwemmen

Ook vandaag wordt er weer om medailles gestreden tijden het WK langebaanzwemmen in het Zuid-Koreaanse Gwangju. Op NPO 2 zijn de verrichtingen in het bad vanaf 13.00 uur te volgen.

Uitzendingen van donderdag 25 juli

11.00 uur Tour de France, etappe 18 NPO 1, NOS.nl en NOS-app
13.00 uur WK Zwemmen NPO 2, NOS.nl en NOS-app
14.00 uur Radio Tour de France NPO Radio 1
17.00 uur EK voetbal (v), 1/2 finale: Nederland-Duitsland NOS.nl en NOS-app
18.45 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.23 uur De Avondetappe NPO 1, NOS.nl en NOS-app
22.30 uur Nieuwsuur NPO 2, NOS.nl en NOS-app
23.59 uur Sport Laat NPO 1, NOS.nl en NOS-app

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl