Steven Berghuis viert de 1-0 met Orkun Kökçü

Stam gunt Narsingh officieus debuut en ziet hoofdrol Berghuis

Feyenoord heeft de oefenwedstrijd tegen Angers SCO uit Frankrijk met 2-2 gelijkgespeeld. In het niet altijd even vriendschappelijke duel in De Kuip vervulde Steven Berghuis, die nog altijd wordt begeerd door PSV, een hoofdrol met drie doelpunten, waarvan één in eigen doel.

Feyenoord maakte een prima indruk tegen Angers en kwam in de zeventiende minuut verdiend op voorsprong door Berghuis, na een goede aanvallende actie en pass van Sam Larsson.

Eigen doelpunt Berghuis

Berghuis speelde ook een hoofdrol bij de gelijkmaker van de Fransen. Doelman Kenneth Vermeer pakte een onhandige, hoge terugspeelbal van de aanvaller met de handen, wat Angers een indirecte vrije trap in het zestienmetergebied opleverde. Angelo Fulgini schoot hard vervolgens hard binnen via Berghuis, die zo de treffer als eigen doelpunt op z'n naam kreeg.

Al snel in de tweede helft kwam Feyenoord opnieuw op voorsprong na een mooie aanval: een hakballetje van Larsson, een slim balletje door de benen en prima pass van Orkun Kökçü en beheerst afronden door Berghuis in de verre hoek.

De Fransen kwamen een kwartier later weer op gelijke hoogte toen Fulgini na een snelle uitbraak de bal binnentikte. Dylan Vente had Feyenoord daarna de overwinning kunnen bezorgen, maar hij schoot van dichtbij tegen de lat.

Fer in basis, blessure Toornstra, debuut Narsingh

Feyenoord-trainer Jaap Stam begon net als tegen Karlsruher SC met Leroy Fer in de basis. De 29-jarige middenvelder heeft geen club en traint sinds een paar weken mee bij de Rotterdammers.

Jens Toornstra verliet kort voor het einde van de eerste helft geblesseerd het veld, nadat hij een tik van achteren had gekregen. Met nog een kwartier te gaan wisselde Stam liefst vier spelers en maakte Luciano Narsingh - overgekomen van Swansea - zijn eerste minuten voor Feyenoord.

Komende zondag speelt Feyenoord nog een oefenduel met het Engelse Southampton, voordat het een week later aan de eredivisie begint met de thuiswedstrijd tegen Sparta.