Het hoge woord is eruit: Zidane wil Bale zo snel mogelijk kwijt

Zidane: 'Bale vertrekt bij Real'

Gareth Bale heeft zijn langste tijd bij Real Madrid gehad. Trainer Zinedine Zidane wil namelijk zo snel mogelijk van de aanvaller af.

"Het punt is bereikt dat er snel een beslissing moet komen. De club werkt aan een transfer en ik hoop voor iedereen dat het zo snel mogelijk wordt afgehandeld", zei de Franse coach in Houston, waar Real de oefenwedstrijd tegen Bayern München met 3-1 verloor.

"Ik heb niets tegen Bale, maar het is gewoon dat we beslissingen moeten nemen en dingen moeten veranderen. Het is voor iedereen het beste als er snel duidelijkheid komt", aldus Zidane.

100 miljoen

Bale reisde niet met de 'Koninklijke' mee naar de Verenigde Staten. De international van Wales heeft nog een contract tot 2022 bij Real en kwam in 2013 voor destijds een recordbedrag van 100 miljoen euro over van Tottenham Hotspur.

Sinds Zidane opnieuw trainer is bij Real kreeg de Brit weinig speeltijd meer. Geruchten over een vertrek gaan dan ook al langer rond.

Gareth Bale viert het winnen van de Champions League in 2018

Zaakwaarnemer Jonathan Barnett van Bale bevestigde dat hij werkt aan een transfer, maar haalde wel uit naar Zidane. "Hij zou zich moeten schamen. Zidane toont geen respect voor een speler die zo veel heeft gedaan voor Real", reageerde hij.

Bale speelde tot nu toe 155 wedstrijden voor Real Madrid, waarin hij 78 keer scoorde. Met Real Madrid won hij onder meer vier keer de Champions League en werd hij één keer kampioen van Spanje.

Transfers

Real Madrid spendeerde al 300 miljoen aan de transfers van Eden Hazard, Luka Jovic, Éder Militão, Ferland Mendy en Rodrygo. Daar moet de verkoop van Bale en James Rodríguez tegenover staan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl