Aanvaller Bruma in het duel met Wolfsburg

PSV verliest generale van Wolfsburg, maar kan hoop putten uit rentree Lozano

In de laatste serieuze test voor het duel met FC Basel in de voorronde van de Champions League heeft PSV niet kunnen overtuigen tegen VfL Wolfsburg. De Duitsers wonnen in het Philips Stadion met 2-0.

Wolfsburg, met Wout Weghorst voor rust en oud-PSV'er Jeffrey Bruma na de thee binnen de lijnen, kwam in de eerste helft makkelijk aan zijn doelpunten. Keeper Jeroen Zoet verkeek zich bij een vrije trap van Maximilian Arnold op de stuit en Josuha Guilavogui werd bij zijn kopbal geen strobreed in de weg gelegd.

Trainer Mark van Bommel had een goed gevoel overgehouden aan de voorbereiding, maar dat vertaalde zich niet in sprankelend voetbal. Slechts bij vlagen liet PSV zijn gezicht zien, vooral toen Wolfsburg na rust flink ging wisselen.

Ibrahim Afellay op de bank bij PSV

Van Bommel hield lang vast aan zijn basiself, met de nieuwelingen Toni Lato en Bruma op de linkerflank. Het tweetal mist echter nog wat wedstrijdritme, waar Gastón Pereiro, Ibrahim Afellay, Érick Gutiérrez en Hirving Lozano nog niet wedstrijdfit zijn.

Variatie

Opsteker voor PSV was dat Lozano en Gutiérrez wel een halfuur in actie konden komen, waarmee Van Bommel weer wat meer variatie kan aanbrengen in het spel van zijn ploeg.

Schrale troost voor PSV is dat FC Basel ook nog niet in zijn beste vorm verkeert in aanloop naar het onderlinge duel van aanstaande dinsdag in Eindhoven. De twintigvoudig kampioen van Zwitserland begint vrijdag aan de competitie met een uitwedstrijd tegen Sion.

Zaterdag 27 juli strijdt PSV met landskampioen Ajax om de Johan Cruijff Schaal.