De brandweer bij de auto van Psyko Punkz
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Hardstyle-dj Psyko Punkz mist optreden door in brand vliegen auto op A12

De Nederlandse hardstyle-dj Psyko Punkz heeft een optreden in Duitsland gemist, omdat zijn auto in brand vloog op de A12 bij Zevenaar. Door het voorval moest een rijstrook worden afgesloten, waardoor korte tijd file ontstond.

Wietse Amersfoort, zoals Psyko Punkz echt heet, was op weg naar een optreden op het festival Affection in de buurt van het Duitse Hünxe. Op Instagram, waar hij een video van zijn brandende auto deelde met zijn ruim honderdduizend volgers, schreef hij dat hij teleurgesteld is dat hij zijn optreden niet ging halen.

Amersfoort en een andere inzittende zijn ongedeerd, schrijft Omroep Gelderland. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Psyko Punkz is een bekende dj in de hardstyle, een hardere vorm van dance. Hij speelde op bekende feesten als Qlimax in Arnhem en Defqon.1 in Biddinghuizen. Ook stond hij enkele keren in de DJ Mag Top 100, de wereldranglijst van dj's.

'Het is maar een auto'

Andere dj's uit de hardstyle-scene uitten hun medeleven. Zo ook dj Darkraver. "Ik zou lauw worden, facking veel schelden, diep ademhalen en blij zijn dat ik zelf niks heb. En weer een beetje schelden. Maar meer om de gig die je niet haalt, dan de auto", reageert hij op Instagram. "Het is maar een auto, blij dat je niks hebt maat."

Amersfoort hoopt een ander optreden in Duitsland wel te halen. Dat is om 01.00 uur vannacht in Neustadt-Glewe.

Victorious, een van Pysko Punkz' hits:

Advertentie via Ster.nl