De wallaby uit Epe ontsnapte bij een kinderboerderij, die in Amsterdam uit Artis
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Wallaby's aan de wandel in Amsterdam en Epe

In Epe is vanmorgen een loslopende wallaby gezien. Verschillende mensen belden de politie. De kleine kangoeroe bleek ontsnapt te zijn door over een ruim twee meter hoog hek te springen van kinderboerderij De Koperen Ezel. Het beestje is inmiddels gevangen en weer teruggebracht naar de boerderij.

De wallaby was lange tijd iedereen die hem probeerde te vangen te snel af. Bij De Meent in Epe verdween het dier in de maisvelden. Wandelaars hielpen met zoeken maar dat was lange tijd tevergeefs. Uiteindelijk is de wallaby met een verdovingspijl gevangen.

Het is niet de eerste keer dat het beest de benen neemt. "Hij heeft het al eens eerder gedaan. Toen heb ik het gaas verhoogd naar 2,5 meter. Maar toch doet-ie het", zegt Ard Westerink van de kinderboerderij tegen Omroep Gelderland. "Ze hebben heel veel kracht in die kleine beentjes."

Wallaby bij de tramhalte

Ook uit Artis is vannacht een wallaby ontsnapt. Het dier werd huppend op straat gespot vlak bij de Amsterdamse dierentuin. Hij liep richting tramhalte Alexanderplein, waar op dat tijdstip geen trams stoppen.

Volgens een ooggetuige hupte het dier "met een rotgang" langs zes politieauto's, waarna hij richting de dierentuin is gedreven. "Daar is de wallaby onder het aquariumhek door Artis weer binnengekomen", zegt de wallabyverzorger van de dierentuin tegen NH Nieuws. Hoe het dier kon ontsnappen is voor Artis nog een raadsel. Ook deze wallaby nam al eens eerder de benen.

De ontsnapping van de twee dieren zorgden voor wat verwarring op Twitter.

Advertentie via Ster.nl