Dinet Oosting
NOS Sport

Softbalsters verliezen EK-finale van Italië

De Nederlandse softbalsters zijn er niet in geslaagd de Europese titel te prolongeren. De tienvoudig kampioen boog in de finale in het Tsjechische Ostrava met 3-2 voor aartsrivaal Italië, dat voor de elfde keer Europees kampioen werd.

Oranje had al zijn duels op weg naar de finale met ruime cijfers gewonnen. Ook Italië werd in een eerder stadium aan de zegekar gebonden (6-2). Na elf duels was het runsaldo maar liefst 101-11. In de finale opende Dinet Oosting na een klap van Jessie van Aalst de score.

Italië maakte al snel gelijk en kwam in de vijfde inning na een homerun van Laura Vigna op 3-1. Door een homerun van Virginie Anneveld werd het nog wel spannend, maar Italië hield stand.

Strijd om laatste olympisch ticket

De beste zes landen van het EK, naast Italië en Nederland ook Groot-Brittannië, Tsjechië, Frankrijk en Spanje, plaatsten zich voor het olympisch kwalificatietoernooi van 23 tot en met 27 juli in Utrecht. Zij spelen met de twee beste Afrikaanse landen (Botswana en Zuid-Afrika) spelen om één olympisch ticket. Dit is de laatste kans voor de softbalsters om zich te plaatsen voor Tokio 2020.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl