Frenkie de Jong en Barcelona-voorzitter Josep Bartomeu
NOS Sport

De sport van vrijdag bij de NOS

Het is de dag van de presentaties van Frenkie en Luuk de Jong bij hun nieuwe Spaanse werkgever. Frenkie wordt vanavond voorgesteld bij FC Barcelona, terwijl Luuk eerder op de dag bij Sevilla zijn officiële kennismaking heeft.

Beelden van de presentaties zijn te zien in het Sportjournaal (18.45 uur op NPO 1) en in Nieuwsuur (22.40 uur op NPO 2).

Het Sportjournaal heeft ook een reportage over wielerploeg Ineos, dat met Geraint Thomas en Egan Bernal twee favorieten voor de eindzege in de Tour de France in huis heeft.

Giro Rosa begint

De Tour start zaterdag in Brussel, maar vandaag al begint de Giro Rosa, de belangrijkste meerdaagse rittenkoers in het vrouwenwielrennen.

Een verslag van de eerste etappe, een tijdrit over 18 kilometer, is te zien in het Sportjournaal. Onder anderen wereld- en Nederlands kampioen tijdrijden Annemiek van Vleuten, vorig jaar de winnares van de Italiaanse ronde, en olympisch en wereldkampioene op de weg Anna van der Breggen, in 2015 en 2017 winnares van de Giro Rosa, verschijnen aan de start.

2018: Annemiek van Vleuten in de roze leiderstrui in de Giro Rosa

Op Wimbledon komen onder meer titelverdediger Novak Djokovic en tienersensatie Cori Gauff weer in actie. Beelden van de vijfde speeldag zijn te zien in het Sportjournaal en het late Journaal op NPO 1.

Er is vanaf 21.20 uur op NPO 1 ook weer een nieuwe aflevering van Studio France, waarin de voorbereidingen van Oranje op de WK-finale van zondag in Lyon uitgebreid aan bod komen. Nederland treft zondag de Verenigde Staten, de titelhouder en nu ook weer de grote favoriet.

Het programma

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
21.20 uur Studio France NPO 1, NOS.nl en NOS-app
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2
23.59 uur Late Journaal met sport NPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl