Kerkhove kan voorsprong niet verzilveren bij Wimbledon-debuut

Lesley Kerkhove heeft haar debuut op Wimbledon niet met een zege kunnen opluisteren. De Zeeuwse nummer 201 van de wereld boog in de eerste ronde voor de Servische Ivana Jorovic: 6-7 (5), 4-6.

De 27-jarige Kerkhove, die in 2017 op de US Open haar enige eerdere wedstrijd op een grandslamtoernooi speelde, had haar kansen tegen de nummer 99 van de wereld. Ze verspeelde in de eerste set twee keer een voorsprong en in de tiebreak leidde ze met 5-2.

Kerkhove na zuur Wimbledon-debuut: 'Echt pijnlijk dit'

De vijf jaar jongere Servische, die ook voor het eerst in Londen aantrad, kwam in de tweede set eveneens terug van een achterstand. Jorovic klaarde de klus met een ace op haar tweede matchpoint.

Kerkhove zwaar teleurgesteld

Na afloop overheerste bij Kerkhove de teleurstelling van de gemiste kansen. Blij zijn over dat ze haar Wimbledon-debuut heeft gemaakt, kon ze niet. "Pijnlijk. Echt pijnlijk dit. Die eerste set was cruciaal."