Nouchka Fontijn (l)
NOS Sport

Fontijn na nipte zege naar finale EK boksen

Titelverdedigster Nouchka Fontijn heeft bij de Europese bokskampioenschappen in Minsk de finale in het middengewicht (-75 kg) gehaald. De 31-jarige Schiedamse versloeg in de have finales de jonge Poolse Elzbieta Wojcik. Drie van de vijf juryleden vonden Fontijn de betere.

Fontijn, nummer twee van de wereld, hield het hoofd vrijdagavond in Minsk, waar de EK boksen deel uitmaken van de Europese Spelen, koel. Wojcik was bij de junioren een topper, maar de 23-jarige Poolse kwam tekort tegen de ervaren en langere Nederlandse. Fontijn sloeg toe op de momenten dat het kon. Fontijn stuit zondag in de finale op de als tweede geplaatste Britse Lauren Price.

Jemyma Betrian moest in Minsk genoegen nemen met brons. Ze verloor in de halve finales van de klasse tot 57 kilogram nipt van de Bulgaarse Petrova: 2-3.

Geen finale Lacruz

Enrico Lacruz slaagde er bij de mannen niet in de finale in de klasse tot 64 kilogram te halen. De bokser uit Huissen verloor in de halve eindstrijd van de Armeniër Hovhannes Batsjkov: 4-1.

Lacruz begon sterk, hield zijn opponent op afstand en wist zelf een paar mooie stoten te plaatsen. Batsjkov, winnaar van het brons bij het laatste WK en als eerste geplaatst, was juist uit op een lijf-aan-lijfgevecht.

Zo ver liet Lacruz het niet vaak komen, maar toch kozen vier van de vijf juryleden voor de Armeniër. Als halvefinalist was Lacruz al zeker van het brons.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl