De Braziliaanse doelman Alisson stopt de strafschop van Gustavo Gomez

Brazilië via strafschoppen langs Paraguay bij Copa América

Brazilië heeft na strafschoppen de halve finales van de Copa América bereikt. Het gastland, met Ajacied David Neres 90 minuten op de bank, won in Porto Alegre met 4-3 in de penaltyreeks van Paraguay, nadat de reguliere speeltijd - het Zuid-Amerikaanse titeltoernooi doet niet aan verlengingen - geen doelpunten had opgeleverd. .

Doelman Alisson Becker van Champions League-winnaar Liverpool had bij het noodzakelijk geworden toetje meteen de eerste Paraguayaanse strafschop - die van aanvoerder Gustavo Gomez - te pakken. Bij de thuisploeg ging na drie rake Braziliaanse penalty's ook Roberto Firmino de mist in.

Na een misser van Derlis González, die in het groepsduel met Argentinië (1-1) ook al had gefaald vanaf elf meter, schoot Gabriel Jesus Brazilië naar de volgende ronde. Tot grote opluchting van de Brazilianen, die in 2011 en 2015 nog in de kwartfinales van de Copa América waren gestruikeld over Paraguay, eveneens na het nemen van strafschoppen.

Paraquay speelde lange tijd met een man minder. In de 58ste minuut kon Fabián Balbuena met rood inrukken, nadat hij Firmino onderuit had gehaald en daarmee de speler van Liverpool een doelkans had ontnomen.