De Spaanse spits Fernando Torres stopt met voetballen
NOS Voetbal

Spaanse spits Fernando Torres houdt het voor gezien

De Spaanse spits Fernando Torres heeft zijn afscheid aangekondigd. "Na 18 enerverende jaren is de tijd gekomen een punt te zetten achter mijn voetbalcarrière", laat de 35-jarige voormalig speler van Atlético Madrid, Liverpool en Chelsea weten.

De 110-voudig international maakte deel uit van het Spaanse team dat in 2008 op het EK en in 2010 op het WK de titel in de wacht sleepte. In 2008 maakte Torres in de EK-finale tegen Duitsland de enige goal. Met Chelsea won hij in 2012 de Champions League. Vorig seizoen verdiende hij zijn geld bij de Japanse club Sagan Tosu.

EK-finale 2008: Torres schiet Spanje naar titel

Torres maakte naam bij Atlético Madrid, waar hij op 17-jarige leeftijd zijn debuut maakte. Mede door de goals van Torres promoveerde Atlético in 2002 naar de Primera División. Vijf jaar later tekende 'El Niño' bij Liverpool, waar hij 81 goals maakte in 142 wedstrijden.

De scoringsdrift van Torres verleidde Chelsea er toe om de Spanjaard voor meer dan 60 miljoen over te nemen. Maar in 3,5 jaar scoorde Torres 'slechts' 45 keer voor de Londense club. Na een half seizoen bij AC Milan keerde hij terug bij Atlético, om zijn carrière daarna af te sluiten in Japan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl