NOS Voetbal

Met Slot en Vlaar wil AZ wederom de aanval op de topdrie openen

AZ blijft de top-3 aanvallen: 'We hebben het idee dat het kan'

Onder leiding van de nieuwe trainer Arne Slot wil AZ dit seizoen doorgaan met waar het de afgelopen jaren mee bezig was: aantrekkelijk voetbal koppelen aan resultaten. En de top-3 aanvallen.

"Die ambitie hebben we allemaal en dat is mooi", laat Slot weten. "We hebben het idee dat het kan en dat mogen we aankomend seizoen laten zien. De doelstelling is echter Europees voetbal halen."

Vlaar wil nog een jaartje door bij AZ

Als het goed is, zal dat gebeuren met Ron Vlaar. De 34-jarige verdediger staat op het punt zijn aflopende contract te verlengen. "Dat gaat wel goed komen. Ik heb veel zin om weer een nieuw seizoen aan te gaan", zei hij na de eerste training.

"We hebben veel kwaliteit in de ploeg. Vorig jaar zijn we vierde geworden. Toen heb ik volgens mij 34 van de 41 wedstrijden gespeeld. We gaan dus nog een jaartje door, ik vind het nog veel te leuk allemaal."

Bekijk in de carrousel hieronder interviews met Ron Vlaar, Arne Slot en Guus Til na afloop van de eerste training van AZ.

Bij AZ is dit seizoen geen perspectief meer voor Mats Seuntjens, Bjørn Johnsen en Marko Vejinovic. Zij mogen uitkijken naar een andere club. Oussama Idrissi speelt voor Marokko op de Afrika Cup en sluit later aan bij de selectie.

Slot in rijtje Van Gaal, Advocaat en Koeman

Slot was de afgelopen jaren de assistent van John van den Brom. Als eindverantwoordelijke heeft hij in Alkmaar illustere voorgangers als Louis van Gaal, Ronald Koeman, Dick Advocaat en Marco van Basten.

"En nu staat mijn naam daartussen", zeg Slot nederig. "Het is een enorme eer dat de club vertrouwen in mij heeft dat ik dit kan. Het is aan mij om te laten zien dát ik het ook kan."

De warming-up voor de eerste training van AZ

Op de eerste training liet hij zich in ieder geval flink gelden: hij zat er bovenop. "Ik geloof in trainen en een kwalitatief goede uitvoering daarvan. Als we dat voor elkaar kunnen krijgen, kunnen we het ook in het stadion laten zien."

AZ speelt zaterdag in Dirkshorn de eerste oefenwedstrijd tegen Eendracht Aalst. Op 25 juli is de eerste officiële wedstrijd, thuis tegen het Zweedse BK Häcken in de tweede voorronde van de Europa League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl