Sjef van den Berg
NOS SportAangepast

Zilver voor Van den Berg en Bayardo bij WK handboogschieten

De recurveschutters Sjef van den Berg en Gabriela Bayardo zijn bij de WK handboogschieten in Den Bosch tweede geworden bij de gemengde teams. In de finale boog het duo met 6-0 voor de Zuid-Koreaanse toppers Lee Woo-seok en Kang Chae-young.

De pas 21-jarige Lee won in 2014 goud bij de Olympische Jeugdzomerspelen en is de huidige nummer één van de wereld. Individueel werd hij deze week al in de derde ronde uitgeschakeld, maar vandaag won hij wel brons met het mannenteam en vervolgens goud met de 23-jarige Kang, die individueel het zilver veroverde.

WK- zilver voor Van den Berg/ Bayardo: 'Wat steekjes laten vallen'

Voor Zuid-Korea was de eindzege in de gemengde categorie niets nieuws: ook op alle vorige vier WK's werd het goud binnengesleept. Voor Nederland was het de eerste medaille op dit nummer.

Mannenteam naast het podium

Met het mannenteam viel Van den Berg niet in de prijzen. Samen met Rick van der Ven en Steve Wijler verloor hij de strijd om het brons van de Zuid-Koreanen Lee Woo-seok, Lee Seung-yun en Kim Woo-jin: 3-5. Het goud ging naar China, dat in de finale met 6-2 te sterk was voor India.

Nederland had twee keer een medaille gewonnen op dit olympische onderdeel (brons in 1993 en zilver in 2013), maar een derde plak bleef uit.

In de eerste set openden Sjef van den Berg, Rick van der Ven en Steve Wijler met een tien, maar door een zeven van Wijler met zijn tweede pijl bleef setwinst uit (57-57).

Elfvoudig wereldkampioen en titelfavoriet Zuid-Korea, die zich in de halve finales had laten verrassen door China, liep daarna uit naar 3-1, zag Oranje nog wel langszij komen, maar stelde het brons veilig met winst in de vierde set (58-57).

Oranjeschutters na misgelopen medaille: 'Verloren van topfavoriet'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl