Doelpuntenmaker Roger Martinez bedankt aangever James Rodríguez

Colombia verslaat Argentinië bij Copa América

Argentinië is de 46ste editie van de Copa América slecht begonnen. De ploeg verloor in het Braziliaanse Salvador met 2-0 van Colombia.

De Colombianen hadden al twaalf jaar niet meer gewonnen van Argentinië, maar na vier nederlagen en vier remises was het eindelijk weer raak.

Argentinië, dat in de Copa América sinds de finale van 2007 geen wedstrijd meer in de reguliere speeltijd verloren had, speelde zwak. Ook Lionel Messi kon de veertienvoudig kampioen niet helpen.

Roger Martinez, in de 71ste minuut, en Duvan Zapata, een kwartier later, bezorgden Colombia de zege. Martinez schoot na een prachtige pass van James Rodríguez heerlijk binnen en Zapata scoorde met een intikker.

Lionel Messi baalt

Venezuela en Peru zijn de Copa América begonnen met een 0-0-gelijkspel. Daarover mocht Peru het minst tevreden zijn. De ploeg scoorde twee keer, maar beide malen was de videoarbitrage onverbiddelijk.

In de elfde minuut dacht Christofer Gonzáles te hebben gescoord, maar de VAR had eerder al buitenspel geconstateerd. Na rust kopte oud-PSV'er Jefferson Farfán raak, maar ook nu was er buitenspel aan voorafgegaan.

Beide ploegen volgen in groep A Brazilië, dat vrijdag met 3-0 won van Bolivia.