Dominique Bloodworth is een van de nieuwe gezichten in Oranje ten opzichte van twee jaar geleden
NOS Voetbal

Bloodworth na topseizoen in Oranje-basis: 'Trots dat ik zo ver ben gekomen'

Ten opzichte van het team dat in 2017 Europees kampioen werd, is er één nieuwe naam in de basis van de Oranjevrouwen. Met Dominique Bloodworth is het hard gegaan de laatste twee jaar.

De verdedigster (24) stapte onlangs over van Arsenal naar Wolfsburg. "Ik had nooit gedacht dat ze me zouden opbellen", zegt ze over haar transfer. "Dit is wel een van de topclubs in Europa, misschien wel in de wereld."

Bloodworth werd afgelopen seizoen kampioen met Arsenal, waar ze samenspeelde met onder anderen collega-internationals Vivianne Miedema, Daniëlle van de Donk en Sari van Veenendaal. "Ik heb denk ik wel een heel goed seizoen achter de rug. Op veel verschillende posities gespeeld, kampioen geworden."

Trots

Dit WK wil ze laten zien dat ze niet voor niets door bondscoach Sarina Wiegman in de selectie is opgenomen. "Als ik kijk hoe ik er nu voor sta, dan is het ook iets waar ik trots op ben, dat ik zo ver ben gekomen."

Dinsdagmiddag komt ze met Oranje voor het eerst in actie, tegen Nieuw-Zeeland. "We hebben wel een poule waar we doorheen moeten kunnen", vindt ze. "Nu hopelijk een zo goed mogelijk toernooi neerzetten. Voor mezelf en voor het team natuurlijk."

Zeer ontspannen sfeer in Oranje-kamp twee dagen voor eerste WK-duel

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl