José Antonio Reyes
NOS Voetbal

Voormalig Arsenal- en Sevilla-aanvaller Reyes (35) omgekomen bij ongeval

De Spaanse voetballer José Antonio Reyes is bij een auto-ongeluk om het leven gekomen. De voormalig speler van onder meer Sevilla en Arsenal werd slechts 35 jaar.

Reyes was in eigen land nog actief op het tweede niveau, waar hij uitkwam voor Extremadura. Reyes verwierf vooral bekendheid als speler van Arsenal, waarmee hij in 2004 de landstitel veroverde.

"Onze geliefde ster Reyes is overleden bij een verkeersongeval", schrijft zijn oude club Sevilla zaterdag op Twitter. "Rust in vrede."

Voor zijn periode bij Arsenal speelde de 21-voudig international bij Sevilla, de club waar hij werd grootgebracht en op zestienjarige leeftijd debuteerde in het eerste elftal.

Ook tussen 2011 en 2016 speelde hij voor de Spaanse subtopper. In die periode won hij drie keer de Europa League.

2016: José Antonio Reyes kust de Europa League-beker die hij verovert met Sevilla

Reyes kende ook nog succesvolle jaren bij Atlético Madrid, waarmee hij nog eens twee keer de Europa League won, en als huurling van Real Madrid werd hij in 2007 landskampioen van Spanje.

Op 18 mei dit jaar speelde Reyes zijn laatste wedstrijd. Hij was toen invaller voor Extremadura in het uitduel met Alcorcón.

'Verdrietige' Reina over dood Reyes: 'Ik kan het niet geloven'

Vanuit de voetbalwereld komen veel geschokte reacties binnen. De UEFA laat weten dat er vanavond voor aanvang van de Champions League-finale een minuut stilte wordt gehouden.

"Hij was de koning van de Europa League", schrijft de Europese voetbalbond, verwijzend naar de vijf keer dat Reyes dat toernooi won.

Veel oud-teamgenoten uiten eveneens hun medeleven. Oud-voetballer Hedwiges Maduro speelde anderhalf jaar samen met Reyes bij Sevilla. "Rust in vrede, vriend", valt er te lezen. Ook Robin van Persie, die met Reyes bij Arsenal speelde, betuigt zijn rouw.

Real Madrid-aanvoerder Sergio Ramos schrijft op Twitter dat hij zich "gebroken en gesloopt voelt".

Thierry Henry, die in 2004 een fantastisch aanvalsduo vormde met Reyes bij Arsenal, en dat jaar bovendien ongeslagen kampioen werd, noemt Reyes een "geweldige speler, fantastische teamgenoot en een exceptioneel mens".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl