Virgil van Dijk (vooraan) en zijn ploeggenoten bij Liverpool
NOS Voetbal

Van Dijk en Wijnaldum willen 'baas zijn' in Champions League-finale

Individueel is Virgil van Dijk al onderscheiden als beste speler van de Premier League, maar met zijn club Liverpool staat hij nog steeds met lege handen. Daar kan morgenavond verandering in komen, als 'The Reds' het in de finale van de Champions League opnemen tegen Tottenham Hotspur. Naar die eindstrijd, de tweede op rij voor Liverpool, is uitgebreid toe gewerkt, vertelt Van Dijk.

"Na de laatste competitiewedstrijd hebben we vijf dagen vrij gekregen. Dat heeft ons wel goed gedaan. We hebben ons hoofd leeg kunnen maken", zegt de aanvoerder van Oranje over de nipt verloren titelrace in Engeland.

Manchester City werd bijna drie weken geleden uiteindelijk kampioen. En vorig seizoen kaapte Real Madrid de 'cup met de grote oren' weg voor de neus van het elftal van Van Dijk en landgenoot Georginio Wijnaldum.

Virgil van Dijk over de aankomende Champions League-finale:

Van Dijk: 'Er staat ons een geweldige wedstrijd te wachten'

Van Dijk: "Het kan een voordeel zijn dat we vorig jaar ook de finale hebben gespeeld. We weten allemaal wat we ongeveer kunnen verwachten qua alles eromheen."

"We weten ook wat we van de Spurs kunnen verwachten. Of Kane speelt, maakt mij niet zo veel uit. Kane, Moura, Son en Llorente kunnen alle vier het verschil maken", aldus de verdediger.

"Het voelt niet als een herkansing", zegt Van Dijk over de eindstrijd van zaterdag tegen Tottenham Hotspur.

"Je moet altijd op het veld staan met het gevoel dat jij de baas bent en dat probeer ik ook over te brengen op mijn teamgenoten. Tot nu toe gaat het best wel aardig, maar het kan zo omslaan. Ik blijf altijd positief."

Wijnaldum blijft bescheiden na heldenrol

Dat Liverpool de finale mag spelen, is mede te danken aan Wijnaldum. In de return tegen FC Barcelona (4-0) in de halve finales vertolkte de middenvelder als invaller een hoofdrol. Toch blijft hij bescheiden. "Het is niet zo dat ik het alleen gedaan heb."

Wijnaldum hoopt nu uiteraard wel op een basisplaats, maar zal zich niet laten kennen als manager Jürgen Klopp toch een ander plan met hem heeft. "Gewoon erin komen, laten zien hoe goed je bent en genieten."

Georginio Wijnaldum over de aankomende Champions League-finale:

Wijnaldum: ‘Zou het mooier vinden als de finale tegen Ajax was geweest’

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl