Laura Dijkema, de spelverdeelster van Oranje
NOS Sport

Nederlandse volleybalvrouwen en -mannen boeken League-zege

De Nederlandse volleybalsters hebben in hun vijfde duel in de Nations League hun tweede zege geboekt. In Apeldoorn werd met 3-1 (22-25, 25-22, 25-20, 25-19) gewonnen van het gepromoveerde Bulgarije.

Oranje, nog steeds zonder veel vaste basisspeelsters, won het vorige onderlinge duel (2017) met 3-0, maar had het nu lastig. Pas in de tweede set werd, met Laura Dijkema als spelverdeelster in plaats van de gestarte Sarah van Aalen, het juiste ritme gevonden.

In de derde set ging het crescendo, al kwam Bulgarije na een achterstand van negen punten nog wel dichtbij. In de vierde set werd vanaf 8-8 een beslissend gaatje geslagen. Marrit Jasper was met 22 punten de productiefste speelster.

Mannen kloppen taai Spanje

De Nederlandse mannen kwamen in de European League voor de tweede keer in actie en ook nu werd gewonnen. De ploeg van coach Roberto Piazza versloeg Spanje in Soria met 3-2 (25-16, 18-25, 26-24, 22-25, 15-12).

Nimir Abdel-Aziz serveert in de WK-wedstrijd tegen China

Oranje, dat afgelopen zaterdag met ook al 3-2 Kroatië aftroefde, trof de nummer zestien van Europa in 2015 voor het laatst. In een tweeluik om een EK-ticket verloor Nederland, de huidige nummer negen van de Europese ranglijst, maar één set. Ditmaal was Spanje taaier.

Nederland profiteerde in de eerste set nog van de vele Spaanse fouten, maar daarna herstelde de thuisploeg zich. Het kwam langszij en leidde een set later met 19-15 toen Oranje met fabian Plak aan service en in het blok de score omboog. Oranje verloor de vierde set ondanks een comeback, maar in de slotset was het meteen bij de les.

Nimir Abdel-Aziz en Thijs ter Horst waren de topscorers aan Nederlandse zijde. Abdel-Aziz was goed voor 27 punten, Ter Horst maakte er 22.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl