NOS Voetbal

De Jong na degradatie: 'Dit doet me zo'n pijn'

De Jong na degradatie: 'Dit doet me zo'n pijn'

De negende degradatie van De Graafschap is hard aangekomen in Doetinchem. Ook bij trainer Henk de Jong, die daardoor met gemengde gevoelens de deur achter zich dicht zal slaan.

"Dit doet me zo'n pijn. Voor de club, voor de supporters, de sponsoren, maar vooral voor mijn jongens. Ze hebben er echt alles aan gedaan. Iedere dag weer. Ik had het ze zo gegund."

'Vond Sparta net iets beter'

Sparta bleek over twee duels de betere en promoveerde daardoor naar de eredivisie. "Het is geen toeval dat eredivisieclubs degraderen", denkt De Jong. "Verschil is er niet meer. Ik vond Sparta ook net iets beter."

De naar Cambuur vertrekkende De Jong gaat ervan uit dat De Graafschap snel weer terugkeert op het hoogste niveau. "De club komt altijd weer terug. Er moet alleen net iets meer geld bijkomen. Dan kan dit een Zwolle worden."

Gejonaste Fraser: 'Pizza, patat, heerlijk, maar kan er niet zo goed tegen'

De winnende coach, Henk Fraser, kon wél lachen. In zijn eerste seizoen werd direct de doelstelling behaald. En dat zorgde voor een ontlading en vergelijkingen met zijn vorige successen.

"Bij ADO moest ik het de eerste keer als hoofdtrainer overnemen en realiseerden we lijfsbehoud. Waanzinnig om mee te maken. Bij Vitesse wonnen we voor de eerste keer de beker. Een schitterende club en minstens zo mooi."

"Dit met Sparta is vergelijkbaar. Wel op een ander niveau, maar het is de club waar ik begonnen ben als speler. Dat geeft het een extra dimensie."

Ambities

Fraser zal ongetwijfeld de interesse van andere clubs wekken, maar is daar niet mee bezig. "Ik heb bij Sparta nog een jaar contract en heb het enorm naar mijn zin. We hebben allemaal ambities, maar ik heb getekend voor twee jaar. Ook omdat ik wilde promoveren. Voorlopig ben ik daar van aan het genieten."

En nu, aan de fastfood en de drank? "Ik vind pizza en patat heerlijk, maar kan er niet zo goed tegen. Hetzelfde geldt voor alcohol. Ik heb ook een leeftijd dat ik er niet zo snel meer van herstel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl