Feestje bij FC Utrecht na de 1-0 van Simon Gustafson

FC Utrecht 180 minuten verwijderd van Europees voetbal

FC Utrecht is een stap dichter bij het behalen van Europees voetbal gekomen. De ploeg van Dick Advocaat versloeg Heracles Almelo met 3-0 en staat daardoor voor de vierde keer op rij in de finale van de play-offs.

Afgelopen zaterdag zegevierde FC Utrecht ook al in Overijssel. Toen werd het 2-0, door goals van Simon Gustafson (penalty) en Cyriel Dessers.

In de Galgenwaard gaf Heracles zich niet zomaar gewonnen. Vooral in de eerste helft had het kunnen scoren. Adrián Dalmau en Brandley Kuwas stuitten op doelman David Jensen.

Utrecht, dat voor rust Riechedly Bazoer zag afhaken met een blessure, kreeg na bijna een uur spelen een strafschop na een overtreding van Mats Knoester op Dessers.

Specialist Gustafson benutte alweer zijn achtste penalty van het seizoen. Vier daarvan waren tegen Heracles. "Ik train veel op het nemen van strafschoppen. Heb mijn eigen techniek. Of ik ook kan missen? Natuurlijk, ik ben ook maar een mens."

Advocaat brak een lans voor Gustafson. "Penalty's nemen doet hij geweldig, maar hij is ook een geweldige speler. Dat hij nog niet in het Zweedse elftal speelt, is ongelooflijk."

Bahebeck

Tien minuten voor tijd zette Jean-Christophe Bahebeck de 2-0 op het bord. In de slotfase maakte de Fransman er zelfs 3-0 van.

Utrecht speelt de finale op vrijdag 24 en dinsdag 28 mei. Tegenstander wordt Vitesse of FC Groningen. De winnaar plaatst zich voor de tweede voorronde van de Europa League.