Hans Nijhof op zijn eigen twitteraccount
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Geliefd twitteraar en oud-wethouder Hans Nijhof (60) overleden

De bekende en geliefde twitteraar Hans Nijhof is vannacht op 60-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn vrouw Karolien via het Twitteraccount @hansnijhof. Nijhof was wethouder van de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Maar daar stopte hij vorig jaar mee toen bleek dat hij leed aan slokdarmkanker. Hij verzond tal van tweets over het verloop van zijn ziekte, zijn bewondering voor verpleegkundigen en zijn naderende dood.

Hij was doodziek, maar op zijn twitteraccount schreef Nijhof heel nuchter: "Leeft het leven als palliatief hedonist. Danst een tango op leven met kanker". Hij benadrukte "geen patiënt" te zijn en hield de toon licht.

Op 12 mei tweette hij: "Benauwdheid is er nog steeds. Lig wel lekker aan zuurstof. Karolien is naar huis. Uitslagen lab duren nog minstens een uur en misschien moet ik blijven. Echt vrienden, ik kan zo goed wachten."

Een dag later wenste cabaretier Jochem Myjer, die in 2011 een ruggenmergtumor overleefde, Hans Nijhof "een goedemorgen". Honderden twitteraars volgden. Het twitteradres van Nijhof werd trending topic.

"Hans heeft met zijn tweets veel mensen geraakt en een diepe indruk achtergelaten", schrijft een volger vanochtend. Hij richt zich daarbij tot Nijhofs vrouw Karolien: "Ik hoop dat die wetenschap u tot troost zal zijn in deze zware tijd."

Nijhof (GroenLinks-PvdA) was als wethouder in de gemeente Utrechtse Heuvelrug onder meer verantwoordelijk voor zorg, cultuur, milieu, afval en bibliotheken, meldt RTV Utrecht.

Nijhof twitterde niet alleen over zijn ziekte en de laatste weken van zijn leven. Hij sprak er ook over in een reportage in Nieuwsuur.

Advertentie via Ster.nl