NOS Voetbal

Ajacied Neres in selectie Brazilië voor Copa América

David Neres mag na een lang seizoen bij Ajax van de zomer nog aan de bak. De Braziliaanse bondscoach Tite heeft de aanvaller geselecteerd voor de Copa América in eigen land.

De 22-jarige Neres was dit succesjaar een van de uitblinkers bij Ajax. Vooral in de Champions League speelde hij ijzersterk. Hij speelde dit seizoen vijftig duels voor de Amsterdammers, waarin hij tot twaalf goals en vijftien assists kwam.

De Copa América, het Zuid-Amerikaanse kampioenschap, begint op 14 juni. Gastland Brazilië zit in een groep met Bolivia, Venezuela en Peru. De finale is op 7 juli. De 'Goddelijke Kanaries' wonnen het toernooi acht keer.

Opvallend: Tite laat Lucas Moura thuis. De aanvaller van Tottenham Hotspur zorgde er met een hattrick voor dat Ajax werd uitgeschakeld in de halve finales van de Champions League. Ook grote namen als Vinicius Junior (Real Madrid) en Fabinho (Liverpool) ontbreken.

Neres en Tagliafico

Neres maakte in maart van dit jaar zijn debuut in een oefenduel. De Ajacied leverde tegen Tsjechië (3-1 winst) als invaller een assist en leidde ook de derde goal in van de Seleção, de geuzennaam van de Braziliaanse nationale ploeg.

Er is een grote kans dat hij deze zomer zijn ploegmaat Nicolás Tagliafico tegenkomt. De linksback is een vaste waarde in de selectie van Argentinië en droeg bij afwezigheid van Lionel Messi zelfs de aanvoerdersband. Tagliafico zit in de voorselectie.

Argentinië zit in de groep met Colombia, Paraguay en Qatar. De voetbalbond CONMEBOL nodigt iedere editie twee landen buiten Zuid-Amerika uit, zodat er in totaal twaalf landen meedoen aan het toernooi. Ook Japan doet dit jaar mee.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl