Charlotte Vega maakte drie doelpunten voor Amsterdam
NOS Sport

Pak slaag voor degraderende hockeysters Groningen

Minstens een puntje hadden de hockeysters van Groningen nodig om nog een kans te maken degradatie uit de hoofdklasse te ontlopen. Geen makkelijke opgave voor een uitwedstrijd tegen Amsterdam, de nummer twee van de ranglijst. En uiteindelijk ook onbegonnen werk: er werd in de hoofdstad met maar liefst 9-0 verloren.

Een klein kwartier hielden de Groningse speelsters stand, maar toen opende Charlotte Vega uit een strafcorner de score voor de Amsterdammers. En daar liet de thuisploeg het niet bij: al bij rust was de marge opgelopen tot vier doelpunten.

Een eervol afscheid van het hoogste hockeyniveau in Nederland bleek Groningen niet gegund. Ook na de pauze bleef Amsterdam het vijandelijke doel zoeken, en met succes. Vega was met drie doelpunten de meeste trefzekere speelster op het veld.

Met de schrik vrij

Door de nederlaag van Groningen kwamen Bloemendaal, dat op eigen veld met 3-1 klop kreeg van Kampong, en Huizen, dat thuis met 2-0 verloor van Pinoké, met de schrik vrij. Verzekerd van een volgend seizoen in de hoofdklasse zijn ze echter nog niet. Dat moet via de play-outs gebeuren.

Bovenin waren de plaatsen voor de play-offs om de landstitel al vergeven aan Den Bosch, dat de competitie als nummer één afsloot, Amsterdam, Oranje-Rood en SCHC.

Die play-offs beginnen donderdag 16 mei met de halve finales, die in een best-of-three worden beslecht. Den Bosch gaat op bezoek bij SCHC, dat vandaag in een voorproefje met 4-1 werd verslagen, en Oranje-Rood start thuis tegen Amsterdam.

Eindstand hoofdklasse hockey vrouwen

gesp-ptn
1. Den Bosch * 22-56
2. Amsterdam * 22-55
3. Oranje-Rood * 22-48
4. SCHC * 22-47
5. Laren 22-36
6. Kampong 22-29
7. Hurley 22-27
8. Pinoké 22-25
9. HDM 22-22
10. Huizen 22-10
11. Bloemendaal 22-9
12. Groningen ** 22-9
* naar play-offs om landstitel / ** gedegradeerd

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl