NOS Voetbal

Ontknoping in de Premier League: wordt het City of Liverpool?

Klopp en Guardiola over ontknoping in Engeland

Niet alleen in de eredivisie is de kampioensrace ongekend spannend, ook de Engelse Premier League kent een zinderende ontknoping. En die komt vandaag tot een climax in de laatste competitieronde, waarin Manchester City een voorsprong van slechts één punt verdedigt op Liverpool.

De Citizens reizen af naar het zuiden voor de wedstrijd tegen Brighton & Hove Albion, de nummer zeventien van de ranglijst die nergens meer voor speelt. Concurrent Liverpool neemt het in eigen huis op tegen nummer zeven Wolverhampton Wanderers, kortweg Wolves.

City en Liverpool maken al het hele seizoen de dienst uit in de Premier League, wat ook blijkt uit hun puntenaantal: 95 om 94. Nooit eerder is het voorgekomen dat de nummers een én twee in Engeland meer dan 90 punten bijeen wisten te spelen.

Salah is er weer

De supporters van Liverpool kunnen vanmiddag weer rekenen op vedette Mohamed Salah. De topschutter van de Premier League (22 doelpunten) miste het spectaculaire Champions League-duel met FC Barcelona (4-0 winst) vanwege een hersenschudding.

Virgil van Dijk viert feest met Mo Salah en manager Jürgen Klopp na de gewonnen halve finale tegen Barcelona

Liverpool-trainer Jürgen Klopp is hoopvol dat zijn ploeg opnieuw voor een spektakel kan zorgen. "Het is een week van mirakels, van grote voetbalmomenten", zei Klopp op de persconferentie. "En de week is nog niet voorbij, zondag hoort er ook bij. Misschien wordt dat weer zo'n groot moment."

Liverpool moet winnen en hopen dat City punten verspeelt bij Brighton. In theorie zou ook een gelijkspel genoeg kunnen zijn voor de 'Reds', maar dan zou City met vijf doelpunten verschil moeten verliezen en dat lijkt - hoe gek sommige wedstrijden de laatste tijd ook verlopen - uitgesloten.

Volgens Liverpool-vedette Virgil van Dijk moet zijn ploeg zich vanmiddag totaal niet met de wedstrijd van City bezighouden. "Iedereen kan het wel hebben over Brighton, maar we moeten ons focussen op onze eigen wedstrijd. We moeten drie punten pakken en dan zien we na afloop wel wat er in Brighton is gebeurd."

Ook De Bruyne is er weer bij

Bij Manchester City behoort Kevin de Bruyne weer tot de wedstrijdselectie. De Belgisch international miste de laatste drie duels vanwege een knieblessure. De Braziliaan Fernandinho is niet beschikbaar, maar trainer Pep Guardiola hoopt hem terug te hebben voor de finale van de FA Cup op 18 mei tegen Watford.

Kevin De Bruyne geblesseerd op het veld

Guardiola beseft dat City moet winnen om de vierde landstitel in acht jaar te veroveren. "Iedereen zal over het team, de manager en de club vallen wanneer we niet winnen", verklaarde Guardiola, die met City op dramatische wijze door Tottenham Hotspur werd uitgeschakeld in de kwartfinales van de Champions League.

"We weten dat we in een wereld leven waarin zulke dingen gebeuren. Als we onze wedstrijd winnen, worden we kampioen. We moeten dus winnen", aldus de trainer.

City weet in ieder geval hoe je moet winnen. De regerend landskampioen zegevierde in zijn laatste dertien Premier League-wedstrijden. Maar ook Liverpool heeft niet stilgezeten, met acht overwinningen op rij.

Alle wedstrijden in de Premier League beginnen zondag om 16.00 uur. Tegen 18.00 uur weten we wie de kampioen van Engeland is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl