In samenwerking met
RTV Oost
NOS Nieuws

Vanaf vandaag tot en met 2025 vertraging op A1

Automobilisten moeten vanaf vandaag rekening houden met vertragingen op het oostelijke deel van de A1. De weg wordt de komende zes jaar verbreed tussen Apeldoorn en knooppunt Azelo, tussen Almelo en Hengelo. De eerste wegwerkzaamheden daarvoor begonnen vanochtend.

De uitbreiding vindt in verschillende fases plaats. In de eerste fase wordt de weg aan beide kanten van twee naar drie rijstroken verbreed tussen de afslagen Deventer-Oost en Lochem. Tot en met december moet het verkeer over versmalde rijstroken rijden en geldt een maximumsnelheid van 90 kilometer per uur.

De verschillende fases van de uitbreiding van de A1 tussen Apeldoorn en Azelo

Het verkeer op de A1 is de afgelopen jaren toegenomen en daarmee ook het aantal files. "Als ik vroeger van Rijssen naar Hengelo reed kon ik een kanonskogel afschieten", zegt Alfons Ruiter, die bijna dagelijks van de weg gebruikmaakt. "Nu staat de weg altijd stampvol. In mijn beleving is er ook bijna elke dag wel een ongeval, vaak een kop-staartbotsing."

Rijkswaterstaat hoopt dat met de uitbreiding het aantal files en ook het aantal ongelukken afneemt. "Op het moment dat weggebruikers meer ruimte hebben is er minder kans op hinder. In die zin wordt de weg veiliger", zegt Tonny Arissen van Rijkswaterstaat tegen RTV Oost.

Het hele project moet in 2025 afgerond zijn. Het Rijk en de provincies Overijssel en Gelderland trekken er samen in totaal 400 miljoen euro voor uit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl