Ruben Loftus-Cheek bejubelt de 1-0
NOS Voetbal

Chelsea neemt penalty's beter en kan tickets naar Bakoe boeken

Chelsea heeft de eindstrijd van de Europa League bereikt door het verrassend presterende Eintracht Frankfurt na penalty's te elimineren. In Bakoe wacht nu (op 29 mei) een geheel Engelse confrontatie met Arsenal. En daarmee was er donderdagavond, na de al eerdere plaatsing van Tottenham Hotspur en Liverpool voor de finale van de Champions League, ook een primeur: nooit eerder kwamen alle finalisten van de Europese toernooien uit hetzelfde land.

Na 90 en 120 minuten spelen stond het donderdagavond in Londen 1-1, dezelfde cijfers als vorige week. In de strafschoppenreeks misten vervolgens Cesar Azpilicueta namens Chelsea en Martin Hinteregger en Gonçalo Paciência namens Eintracht, waardoor de Duitsers uiteindelijk aan het kortste eind trokken.

Bij Eintracht, dat zondag in de Bundesliga met 6-1 van het veld werd geblazen door Bayer Leverkusen, begon Jonathan de Guzman op de bank en ontbrak de gepasseerde Jetro Willems in de selectie.

Initiatief

Nadat Chelsea-doelman Kepa Arrizabalaga een volley van Danny da Costa onschadelijk had gemaakt, trok de thuisploeg het initiatief naar zich toe.

Olivier Giroud stuitte op Eintracht-keeper Kevin Trapp en Makoto Hasebe haalde een Londense inzet van de lijn. Even later lag de bal wel in het net. Ruben Loftus-Cheek schoot op aangeven van Eden Hazard raak.

Luka Jovic

Vlak na rust werd het plots gelijk toen Luka Jovic een pass van Mijat Gacinovic tegen de touwen werkte. De 1-1 stand zou een verlenging betekenen.

Het spel golfde in het vervolg op en neer en de spanning nam zienderogen toe. De Guzman viel twintig minuten voor tijd in bij een steeds sterker wordend Eintracht Frankfurt.

Chelsea zag invaller Davide Zappacosta bijna scoren, maar Trapp keerde met moeite het schot van de Italiaan. Datzelfde deed hij bij een poging van Giroud.

Sébastien Haller in duel met Davide Zappacosta

In de noodzakelijke verlenging kwam ex-Utrechter Sébastien Haller tot twee keer toe dicht bij de 1-2 voor Eintracht. David Luiz en Zappacosta haalden de pogingen van de ingevallen Fransman echter vlak voor de lijn weg.

Aan de andere kant vond Emerson doelman Trapp op zijn weg. De rebound werd met een tackle voorkomen door Hinteregger. Een treffer van Azpilicueta ging niet door wegens hinderen van Trapp.

In de daaropvolgende strafschoppenreeks trok Chelsea aan het langste eind. Hazard bracht de verlossing. Na 2013 (winst op Benfica) kan het voor de tweede keer de Europa League winnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl