Thierry Brinkman scoorde tweemaal voor Bloemendaal
NOS Wielrennen

Nederlaag bij Bloemendaal kost Amsterdam zicht op play-offs

Bloemendaal, de koploper in de hoofdklasse bij de mannen, heeft de hockeyklassieker tegen Amsterdam met 4-2 gewonnen. Door de nederlaag is voor de hoofdstedelingen een plek in de play-offs om de landstitel verder uit zicht geraakt.

Nummer drie en vier wonnen hun wedstrijd namelijk wel. HGC zegevierde met 2-1 bij Klein Zwitserland en Oranje-Rood was thuis met 4-0 te sterk voor Tilburg. Amsterdam kijkt met nog drie speelronden voor de boeg tegen een achterstand van vijf punten op Oranje-Rood aan, terwijl de marge met HGC zes punten bedraagt.

Meevaller voor Amsterdam is dat het eigenhandig iets aan de achterstand op Oranje-Rood kan doen: vrijdagavond komen de Eindhovenaren op bezoek.

Inhaalrace

Bloemendaal, dat door de zege zeker is van de play-offs, kwam dankzij Thierry Brinkman al na vijf minuten op voorsprong. Justin Reid-Ross bracht de gasten uit een strafcorner weer langszij, maar nog voor de pauze was Brinkman andermaal trefzeker.

Bloemendaal is Amsterdam de baas in hockeyklassieker

Na rust vergrootten Floris Wortelboer en Tim Swaen de voorsprong en was Amsterdam veroordeeld tot een bijkans onmogelijke inhaalrace. Verder dan de 4-2 van de stick van Tijn Lissone kwam de nummer zes van de ranglijst, die ook Den Bosch nog voor zich weet, niet.

Kampong

Naast Bloemendaal verzekerde ook Kampong zich van een ticket voor de play-offs. De landskampioen van de afgelopen twee seizoenen schudde in Utrecht met 3-1 Den Bosch van zich af. De doelpunten bij de thuisploeg kwamen van Robbert Kemperman en Jip Janssen, die de 2-0 en 3-1 maakte uit een strafcorner.

Onderin slaagde Almere erin een punt te pakken tegen Pinoké (3-3) en zo de laatste plaats over te doen aan SCHC, dat niet opgewassen bleek tegen Rotterdam (2-5).