Britt Eerland in actie op de WK in Boedapest
NOS Sport

Nederland heeft bij WK tafeltennis nog maar een troef over in enkelspel

Van de Nederlandse tafeltennisploeg bij de WK in Boedapest is Britt Eerland de enige die nog actief is in het enkelspel. Ze bereikte vandaag de laatste 32 met zeges op de Spaanse Ana Garcia (4-0) en de Russin Yana Noskova (4-1).

Li Jie en Nederlands kampioene Kim Vermaas wonnen eerder op de dag nog wel hun wedstrijd in de eerste ronde, maar bleven daarna in de tweede ronde steken. Bij de mannen overleefde Ewout Oostwouder de eerste ronde niet.

Pijnlijke nederlaag Jie

Met name de uitschakeling van Jie was pijnlijk. De nummer 27 van de wereld kwam tegen de Hongaarse Dora Madarasz, die 70ste staat, nog wel met 3-1 voor, maar boog uiteindelijk met 3-4.

Li Jie in actie bij de WK in Boedapest

Eerland wacht woensdag als enige overgebleven Nederlandse (de troeven in het dubbelspel niet meegerekend) een lastige tegenstandster: Liu Shiwen. De Chinese is de nummer vijf van de wereld, maar stond in 2010 al eens negen maanden eerste.

In aanloop naar de WK zochten we Bettine Vriesekoop op. Het tafeltennisicoon is sinds drie maanden bondscoach van de kadetten bij de meisjes en wil het algemene niveau van de sport naar een hoger plan tillen.

Bondscoach Vriesekoop moet jonge tafeltennissters aan de top brengen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl