Jay-Roy Grot en Christian Kum vieren een Limburgse goal

VVV scoort vier keer na vroege achterstand tegen De Graafschap

Het vrijwel veilige VVV-Venlo heeft in eigen huis met 4-1 gewonnen van De Graafschap, dat de punten nog hard nodig heeft. Mocht Excelsior zondag niet winnen van Willem II thuis, dan is VVV zeker van nog een seizoen in de eredivisie.

Furdjel Narsingh tekende al in de tweede minuut voor de 0-1 met een schot in de verre hoek. VVV was van slag en kreeg geen vat op de aanvallen van De Graafschap.

Maar gaandeweg kwamen de Limburgers beter in de wedstrijd en de al vroeg ingevallen Ralf Seuntjens schoot raak: 1-1. VVV zette na rust de goede lijn voort en sloeg met twee goals in drie minuten toe.

Gebroeders Seuntjens scoren binnen één minuut in Rotterdam en Venlo

Peniel Mlapa, de clubtopscorer met twaalf goals, verlengde op de doellijn een boogbal van Nils Röseler en Jay-Roy Grot tikte raak na een mooie inval.

Vijf minuten voor tijd maakte Moreno Rutten na voorbereidend werk van Patrick Joosten de vierde Limburgse goal.

Ranglijst

VVV staat elfde, De Graafschap zestiende. De club uit Doetinchem heeft vijf punten achterstand op de veilige vijftiende plaats, waar Fortuna Sittard staat. De Limburgers spelen zondagmiddag thuis (14.30 uur) tegen hekkensluiter NAC Breda.