Bij een van de ongelukken in de Wijkertunnel waren negen voertuigen betrokken
NOS NieuwsAangepast

Spits rond Amsterdam verstoord door sluiting Wijkertunnel na ongelukken

De Wijkertunnel richting Alkmaar is urenlang dicht geweest nadat er vanmiddag vier afzonderlijke ongelukken in de tunnel waren gebeurd. Het spitsverkeer rond Amsterdam op de A5 en A9 had veel last van de afsluiting, die ongeveer tot 18.30 uur duurde.

Er was een omleidingsroute ingesteld via de Velsertunnel, maar op de A9 en A22 stonden behoorlijke files. Ook op de lokale wegen, en op de A5 en de A10 richting Zaandam, was het druk.

Rijkswaterstaat raadde aan om de actuele verkeersinformatie in de gaten te houden. Automobilisten kregen het advies om hun reis uit te stellen.

Bij de ongelukken raakten vanmiddag rond 14.45 uur zes mensen gewond. Vier slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. De aard van hun verwondingen is niet bekend.

Achter de ongelukken, waarbij in totaal zeventien voertuigen waren betrokken, ontstond een file van zo'n 2 kilometer. Dat verkeer is door de politie weggeleid.

Een opgeroepen traumahelikopter hoefde niet te worden ingezet. Ook de andere kant op, richting Amsterdam, was de Wijkertunnel korte tijd dicht, zodat de hulpdiensten snel ter plekke konden komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl