FC Groningen-trainer Danny Buijs
NOS Voetbal

FC Groningen geeft trainer Buijs reprimande wegens 1-aprilgrap

FC Groningen heeft trainer Danny Buijs een reprimande gegeven. Buijs haalde afgelopen maandag een 1 april-grap uit, maar die is bij de clubleiding volledig verkeerd gevallen. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

"Ik vind dit trainingscomplex dramatisch. Je ziet bij meerdere clubs dat het gewoon afgesloten is, dat moet hier eigenlijk ook gebeuren. In het buitenland kom je geen trainingscomplex op", had Buijs op televisie gezegd.

Ook had hij gezegd dat de fans "van hun leven moesten gaan genieten" in plaats van naar de training van FC Groningen te komen.

Om tafel

Buijs zei later dat het ging om een grap, maar toen was het kwaad al geschied. "Het heeft heel veel losgemaakt. Bij supporters, maar bijvoorbeeld ook bij de gemeente", aldus algemeen directeur Hans Nijland. "Voor mij stond meteen vast dat wij hierover met Buijs om tafel moesten, want dit kan gewoon niet."

"Wij vinden dat Danny de supporters heeft beledigd, maar ook de club en de medewerkers die dag en nacht klaar staan. En in dat rijtje hoort ook zeker de gemeente thuis, die met de realisatie van het stadion en het Topsport Zorgcentrum enorm de nek heeft uitgestoken in de afgelopen jaren. Het zijn paradepaardjes in de stad."

Excuses

Volgens Nijland heeft Buijs zijn excuses aangeboden en is de zaak nu afgesloten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl