Bernardo Silva maakte na vijf minuten de 0-1 voor City

City neemt koppositie over van Liverpool, Huddersfield degradeert

Manchester City is voor tenminste een dag weer koploper in de Premier League. City boekte in Londen een gemakkelijke 2-0 zege op Fulham, waar Timothy Fosu-Mensah en Ryan Babel een basisplaats hadden.

Vanwege het hoge tempo van City ging er bij Fulham veel mis en na vijf minuten strafte Bernardo Silva al een foute pass af van Fosu-Mensah (0-1). Nog voor er een half uur verstreken was, profiteerde Sergio Agüero van een fout van Joe Bryan.

City nam het doel van Fulham voor rust achttien keer onder vuur. De ploeg van coach Josep Guardiola deed het in de tweede helft rustiger aan met slechts zes doelpogingen. Fulham kwam in negentig minuten tot vijf stuks.

Liverpool, dat evenveel wedstrijden heeft gespeeld als City en een punt minder heeft, ontvangt zondag Tottenham Hotspur.

Stand aan kop in Premier League

Duels Punten Doelsaldo
1. Manchester City 31 77 81-21
2. Liverpool 31 76 70-18

City's stadsgenoot Manchester United herstelde zich van twee nederlagen op rij - in de Premier League en FA Cup - door met 2-1 te winnen van Watford.

Marcus Rashford en Anthony Martial maakten de goals voor United, Abdoulaye Doucouré deed vlak voor tijd iets terug. Bij Watford werd Daryl Janmaat tien minuten na rust gewisseld.

De zege was een mooie (extra) opsteker voor Ole Gunnar Solskjaer, die afgelopen week een contract voor drie seizoenen ondertekende op Old Trafford. De Noor was al hoofdtrainer bij de 'Mancunians', maar verrichtte zijn werkzaamheden op interim-basis.

Huddersfield degradeert

Patrick van Aanholt hielp Crystal Palace aan een 2-0 zege op Huddersfield Town. De linksback maakte twee minuten voor tijd de tweede treffer van de thuisploeg.

Door de nederlaag en de zeges van concurrenten is het doek voor Huddersfield nu al gevallen. De werkgever van Terence Kongolo en Juninho Bacuna is pas de tweede club sinds de start van de Premier League (seizoen 1992/1993) die al in maart degradeert uit de hoogste klasse.