Max Verstappen
NOS Sport

De sport van zaterdag bij de NOS

Na de interlandperiode is er dit weekend weer eredivisievoetbal, Max Verstappen gaat racen om een zo goed mogelijke startpositie in de Grand Prix van Bahrein te bemachtigen en in het korfbal neemt de spanning toe als de play-offs om het landskampioenschap beginnen.

Vijf eredivisiewedstrijden

De topper tussen koploper PSV en nummer twee Ajax staat zondag op het programma, maar we blikken er in onze uitzendingen vandaag alvast op vooruit.

Vanavond zijn er vijf wedstrijden, met ook een topper. AZ speelt thuis tegen FC Groningen en dat is een duel tussen de twee ploegen die na de winterstop de meeste punten pakten.

Alle wedstrijden zijn live te volgen via een blog op NOS.nl en in de app, Teletekst-pagina 818 en in Langs de Lijn op NPO Radio 1. Beelden van de duels zijn vanaf 22.40 uur te zien in Studio Sport Eredivisie op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app.

Vanaf welke plek start Max Verstappen zondag in de Grand Prix van Bahrein? Die vraag wordt vandaag beantwoord tijdens de kwalificatie, die om 16.00 uur Nederlandse tijd begint. Al het nieuws uit Bahrein, waar Verstappen vrijdag in de trainingen op de vijfde en zesde plek eindigde, is te lezen op NOS.nl en in de NOS-app.

In de uitzending van het Sportjournaal (18.45 uur, NPO 1) ook aandacht voor de Ronde van Catalonië, waar de voorlaatste etappe op het programma staat. Zonder Wilco Kelderman, die vrijdag viel en met een gebroken sleutelbeen en gebroken nekwervel moest opgeven.

Titelstrijd korfbal en handbal

In de Korfbal League beginnen vanavond de play-offs voor een plek in de finale om de landstitel. De vier beste ploegen uit de reguliere competitie nemen het in twee halve finales (best-of-three) tegen elkaar op. In Langs de Lijn (NPO Radio 1, 19.00 uur) houden we u op de hoogte van TOP tegen Fortuna en in de late uitzending van Studio Sport (23.45 uur, NPO 1) beelden van PKC tegen LDODK.

Daarin ook aandacht voor de halve finales in de BENE-League handbal, tussen Aalsmeer-Achilles Bocholt en Lions tegen Visé.

De uitzendingen van zaterdag

18.00 uur Liveblog eredivisie NOS.nl en NOS-app
18.50 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
19.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
22.40 uur Studio Sport Eredivisie NPO 1, NOS.nl en NOS-app
23.45 uur Studio Sport NPO 1, NOS.nl en NOS-app

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl