NOS Sport

Zonderland loopt na val derde wereldbekerzege mis

Zonderland valt van rekstok en eindigt als zevende

Turner Epke Zonderland is er in Doha niet in geslaagd zijn derde wereldbekerzege van het seizoen te boeken op het onderdeel rek. De Fries, die zich als vierde voor de finale had geplaatst, eindigde daarin na een val op de zevende plaats. De drievoudig wereldkampioen won eerder in Cottbus en Bakoe.

Het ging mis bij zijn eerste serie vluchtelementen. Zonderland had zo veel vaart dat hij niet met zijn handen, maar met zijn polsen bij de rekstok terugkwam en op de mat viel. De Kroaat Tin Srbic won met 14,400 punten goud, voor de Japanner Hidetaka Miyachi.

Startbewijs Olympische Spelen

Zonderland had zaterdagmiddag met een zege in Doha een startbewijs voor de Spelen in Tokio kunnen veiligstellen, maar er leiden voor hem meerdere wegen naar het olympisch vuur in Japan.

Volgens de nieuwe kwalificatieregels zijn drie wereldbekerzeges genoeg voor individuele deelname aan de Spelen. Zonderland heeft in deze reeks wereldbekerwedstrijden nog vier kansen om een ticket te bemachtigen. In november is er weer een mogelijkheid in het Duitse Cottbus.

WK

Daarnaast maakt Zonderland vooralsnog deel uit van de nationale mannenploeg, dat eind september tijdens de WK in Stuttgart de strijd aangaat voor een olympisch ticket voor landenteams. Ook doet de Fries mee om de medailles op het individuele toestel rekstok.

Mocht Zonderland worden opgesteld door bondscoach Bram van Bokhoven en de mannen plaatsen zich bij de eerste negen landen van de wereld, vervalt het individueel-ticket van Zonderland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl