Antoine Griezmann haalt uit voor de 1-0 voor Frankrijk tegen Moldavië

Volley Griezmann leidt simpele zege Frankrijk in, IJsland wint eindelijk

Frankrijk is in groep H van de EK-kwalificatiecampagne begonnen met een simpele zege op Moldavië. De wereldkampioen had in Chisinau aan één helft voldoende om het bescheiden voetballand te verslaan: 1-4.

Antoine Griezmann schoot de Fransen na 24 minuten met een volley op 0-1 na een voorzet met veel gevoel van Paul Pogba. Drie minuten later kopte de vrijgelaten Raphaël Varane uit een corner de 0-2 binnen.

Olivier Giroud besliste vlak voor rust al de wedstrijd voor Frankrijk, dat in november nog met 2-0 ten onder ging tegen Nederland in de Nations League, door een voorzet van Blaise Matuidi te verlengen.

Kylian Mbappé pikte drie minuten voor tijd met een bekeken schot een doelpunt mee. Vladimir Ambros zorgde vlak daarna toch nog voor een Moldavisch feestje door de eretreffer binnen te tikken.

Erbarmelijke serie

Frankrijk speelt maandag in het Stade de France tegen IJsland zijn tweede kwalificatiewedstrijd. De IJslanders maakte met een 2-0 uitzege op Andorra een einde aan een erbarmelijke serie van vijftien duels zonder overwinning.

Birkir Bjarnason en Vidar Örn Kjartansson maakten respectievelijk na 22 en 80 minuten de treffers.

Turkije beleefde net als Frankrijk en IJsland een goede start met een 2-0 uitzege tegen Albanië dankzij doelpunten van Burak Yilmaz en Hakan Çalhanoglu.