Lieke Martens (r) en Ingrid Moe Wold (l)

Martens met Barcelona op koers voor laatste vier Champions League

Lieke Martens heeft met FC Barcelona een voorschot genomen op plaatsing voor de halve finales van de Champons League. De Catalanen wonnen in het eigen Mini Estadi met 3-0 van het Noorse LSK Kvinner.

Toni Duggan schoot al in de 3de minuut de openingstreffer tegen de touwen en in de 24ste minuut was het weer raak voor de Engelse spits. Martens kwam door op links, zette voor en Duggan tikte binnen.

Vanaf de strafschopstip maakte Mariona Caldentey er nog voor rust 3-0 van en in de tweede helft werd er niet meer gescoord. Martens werd in de 77ste minuuut vervangen door Natasa Andonova.

Bayern met Beerensteyn gelijk

Bayern München speelde - met Lineth Beerensteyn een uur op het veld - met 1-1 gelijk bij Slavia Praag. Invaller Fridolina Rolfö, de vervangster van Beerensteyn, zette Bayern op voorsprong en Katerina Svitková maakte gelijk. Jacintha Weimar en Jill Roord bleven 90 minuten op de bank bij Bayern.

Lineth Beerensteyn (m) in actie tegen Slavia Praag

Later op de dag ontving titelhouder Olympique Lyonnais VfL Wolfsburg, de verliezend finalist van vorig jaar. In Lyon werd het na een vroege 2-0 voorsprong voor de Franse ploeg uiteindelijk 2-1. Shanice van de Sanden deed het laatste half uur mee met de thuisploeg.

Donderdag speelt Chelsea tegen Paris Saint-Germain. De returns worden op 27 maart gespeeld.