Alfred Schreuder als assistent naast Ajax-trainer Erik ten Hag
NOS Voetbal

Ajax-assistent Schreuder wordt hoofdtrainer Hoffenheim

Alfred Schreuder vertrekt aan het einde van het seizoen als assistent-trainer bij Ajax. Schreuder gaat aan de slag als hoofdtrainer in de Bundesliga bij Hoffenheim.

Sinds de komst van Erik ten Hag naar Amsterdam, in januari 2018, was Schreuder assistent bij Ajax. Daarvoor werkte hij, vanaf het najaar van 2015, bij Hoffenheim. Eerst als rechterhand van Huub Stevens, later van Julian Nagelsmann.

Eerder werd al bekend dat Nagelsmann bezig is aan zijn laatste seizoen bij Hoffenheim. Hij is volgend jaar de trainer van RB Leipzig.

'Ik ken de structuur en de mensen'

"Ik weet dat het een grote uitdaging is, maar juist daarin zit voor mij ook het plezier", zegt Schreuder op de site van Hoffenheim.

"Ik heb de ambitie om als hoofdtrainer mijn accenten te leggen en de club verder te helpen. Natuurlijk helpt het dan dat ik de structuur en de mensen van de club al ken."

Januari 2016: Schreuder en Nagelsmann op het trainingsveld van Hoffenheim

Ajax heeft de opvolger van Schreuder al vastgelegd. De Deen Christian Poulsen wordt als assistent-trainer toegevoegd aan de technische staf.

De oud-speler van onder meer Schalke 04, Sevilla, Juventus, Liverpool en Ajax tekent voor twee jaar. Poulsen liep dit seizoen enkele maanden stage bij het eerste elftal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl