Vreugde bij PEC-keeper Mickey van der Hart

PEC verschaft zichzelf wat lucht met late winst bij Excelsior

PEC Zwolle heeft bij Excelsior met 2-0 zijn eerste zege in zes duels geboekt en het was direct een hele belangrijke. De ploeg van trainer Jaap Stam klimt daardoor naar de twaalfde plaats in de eredivisie en neemt wat afstand van de degradatiezone.

Excelsior is ook degradatiekandidaat en stond tot vandaag gelijk met PEC Zwolle, dat ook Fortuna Sittard en ADO Den Haag vlak achter zich weet.

NAC Breda 26-17 (23-62)

In een duel dat pas na rust enigszins de moeite waard werd, kreeg PEC langzaam een overwicht zonder dat dit aanvankelijk tot erg veel gevaar leidde. Alleen Lennart Thy was in de eerste helft echt dicht bij een treffer; zijn kopbal werd knap gekeerd door Alessandro Damen, die ook alert was bij een schot van Mike van Duinen.

Plots slaat PEC toe

Excelsior stelde er niks tegenover. Dat deed de thuisploeg na rust wel. PEC werd teruggedrongen en Mikael Anderson schoot bijna raak. De bezoekers herpakten zich, werden ook gevaarlijk en sloegen plots twee keer toe.

Kingsley Ehizibue kopte raak via de paal. Er was twijfel of de bal over de doellijn ging, maar de assistent-scheidsrechter gaf aan van wel. Even later slalomde Younes Namli richting doel en rondde beheerst af.