Koploper PSV overtuigt niet bij VVV, maar wint wel weer in slotfase

PSV heeft opnieuw een eredivisieduel op het nippertje gewonnen. Dankzij een late, maar fraaie treffer van Hirving Lozano won de koploper uit Eindhoven met 1-0 van VVV-Venlo. Doordat Ajax met 1-0 verloor bij AZ is het gat met nummer twee Ajax weer vergroot tot vijf punten.

VVV begon de wedstrijd met een verrassend schot van Patrick Joosten dat naast ging, maar daarna voerde PSV de druk meteen flink op. Steven Bergwijn kreeg ruimte om te schieten (over) en Angeliño stuitte vanuit een lastige hoek op doelman Lars Unnerstall.

Na twintig minuten kreeg PSV de eerste serieuze mogelijkheid op de openingstreffer. Lozano speelde Angeliño aan, die vanuit (opnieuw) een lastige hoek op Unnerstall stuitte. Even later dook Luuk de Jong ineens op aan de andere kant van het doel, maar zijn bal ging voorlangs.

Kansen voor VVV

Af en toe was de thuisploeg behoorlijk gevaarlijk in de uitbraak. PSV-keeper Jeroen Zoet moest redding brengen bij een flinke schietkans voor spits Peniel Mlapa, die dit seizoen al tien keer trefzeker was en Joosten haalde uit van afstand, maar de bal belandde op het dak van het PSV-doel.

Ook vlak voor rust was er nog een enorme kans voor VVV. Na alert reageren van Danny Post op een uitgooi van Zoet ontstond er een schot van Peter van Ooijen, maar de PSV-doelman verrichte een fantastische redding en dus was de ruststand in Venlo 0-0.

Hirving Lozano (r) viert de 1-0 tegen VVV-Venlo
    Denzel Dumfries (l) krijgt een knuffel van Luuk de Jong
    Steven Bergwijn (l) in duel met Christian Kum
    PSV-keeper Jeroen Zoet in het duel met VVV-Venlo
    PSV-trainer Mark van Bommel langs de lijn tijdens het duel met VVV

Koploper PSV moest aan de bak in de tweede helft, maar het spelbeeld bleef hetzelfde. De ploeg van trainer Mark van Bommel werkte hard, maar echt grote kansen kreeg PSV niet meer.

Met nog een kwartier te gaan dook VVV ineens weer een paar keer gevaarlijk op voor het doel van Zoet. Zo was er een verraderlijk schot van Ralf Seuntjens, dat vlak langs de kruising suisde en ook Post haalde nog eens uit.

Weer laat doelpunt

De tijd begon serieus te dringen voor PSV, maar dit seizoen scoorde de koploper al 24 keer in het laatste kwartier, waarvan 9 keer in of na de negentigste minuut. Ook nu weer: Lozano zette in de 86ste minuut uit het niets de 1-0 op het scorebord.

VVV was nog heel dicht bij de gelijkmaker, maar de inzet van Van Ooijen werd nog van de lijn gehaald door reddende engel Denzel Dumfries.