Andrija Novakovich en Lisandro Semedo van Fortuna Sittard
NOS Voetbal

Efficiënt Fortuna neemt afstand van Emmen en degradatiezone

Fortuna Sittard heeft afstand genomen van de denkbeeldige rode streep door in eigen huis FC Emmen te verslaan: 3-1. Door de zege klimt Fortuna naar de twaalfde plaats en heeft het vier punten meer dan Emmen, dat nu zestiende staat.

Fortuna had elf van zijn twaalf eerdere vrijdagduels verloren, maar nu stond het al na 75 seconden op 1-0 door een eigen doelpunt van Andrej Lukic.

Emmen nam daarna het initiatief, maar Michael de Leeuw zag een kopbal door Alexei Koselev via de lat uit de kruising getikt worden. Fortuna sloeg daarop hard toe via Lisandro Semedo en vlak voor rust deelde Andrija Novakovich nog een derde tik uit.

Calvin Mac-Intosh juicht na de 1-0 voor Fortuna tegen Emmen

De Drentenaren hebben dit seizoen meermalen veerkracht getoond, maar deze opgave was te lastig. Fortuna, dat nog een juweel van een doelpunt van Mark Diemers na ingrijpen van de VAR wegens buitenspel afgekeurd zag worden, vond het verder wel prima.

Diezelfde VAR kon even later weer aan de bak na een overtreding van Emmen-verdediger Glenn Bijl, die de doorgebroken Novakovich naar de grond trok. Scheidsrechter Danny Makkelie gaf in eerste instantie geel, maar trok na tussenkomst van de VAR de rode kaart uit zijn borstzak.

De tien uit Drenthe wisten in blessuretijd toch nog op het scorebord te komen. Invaller Reuven Niemeijer schoot de 3-1 binnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl