Het drugslab staat pal naast een speeltuin
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

'Levensgevaarlijk' drugslab midden in Roosendaal

De politie heeft gistermiddag midden in een woonwijk in Roosendaal een drugslab opgerold. Het laboratorium staat pal naast een speeltuin. De drie bewoners van het pand - een man (54), vrouw (52) en hun zoon (22) - zijn opgepakt.

Niet iedereen die in het huis was, is aangehouden. Tijdens de inval sloegen drie, mogelijk vier mensen op de vlucht.

Volgens de politie is het drugslab "levensgevaarlijk, zeker in een drukke, dichtbevolkte wijk", schrijft Omroep Brabant. Er stonden vijf grote flessen met explosief waterstofgas en een gasbrander met gasfles.

Op een paar meter van het lab staat een schommel en een zitbankje. Iets verderop staat een glijbaan. "Als het hier fout was gegaan was de schade niet te overzien geweest", zegt een woordvoerder van de politie.

Volgens de politie werd er xtc gemaakt in het schuurtje. In het lab stonden ketels, jerrycans en vaten met grondstoffen voor drugs. Ook vond de politie een machine waar de pillen mee gedrukt worden. "Wat opvalt is dat het een compleet xtc-lab is, waar de gehele productie plaatsvindt. Dat zien we niet vaak."

Agenten kwamen het lab op het spoor na een tip van een buurtbewoner. Hij had gezien dat mensen spullen aan het in- en uitladen waren bij een vrachtwagen en belde de politie.

Advertentie via Ster.nl