Jaap Stam

Stam bewijst nieuwe club Feyenoord goede dienst met gelijkspel tegen AZ

Jaap Stam, nu nog de trainer van PEC Zwolle, heeft zijn nieuwe club Feyenoord een goede dienst bewezen door met PEC gelijk te spelen tegen AZ. In Zwolle werd niet gescoord.

Feyenoord en AZ zijn verwikkeld in een strijd om de derde plaats in de eredivisie. Voor aanvang van deze speelronde was het gat drie punten in het voordeel van Feyenoord, dat vanmiddag nog aantreedt tegen Vitesse in Arnhem.

Een stevig duel tussen Vlaar en Thy tijdens PEC-AZ

Niet vermaakt

In Zwolle werd het publiek niet vermaakt en zowel het spel als het weer was niet al te best. PEC opende fel, zat erbovenop en was via de zijkanten dreigend, maar keeper Marco Bizot hield AZ op de been. De jarige doelman (28) was attent bij een kopbal in de hoek van Mike van Duinen en op schoten van Younes Namli en Gustavo Hamer.

Zijn collega Mickey van der Hart, die op zijn beurt na rust zou uitblinken, keek voor rust alleen toe aan de andere kant.

Achteruit

Na de pauze kon hij aan de bak bij pogingen van Mats Seuntjens, Calvin Stengs en Guus Til. Nu drong AZ aan en liep PEC achteruit. De bezoekers strandden echter vaak in het centrum.

Een keer sloop Stengs erdoor, maar hij strandde op de warmgedraaide Van der Hart. Adam Maher schoot een vrije trap naast en Van Duinen liet nog een grote kans voor PEC onbenut, waardoor de wedstrijd eindigde in 0-0.