Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer loopt lachend het veld af na de 1-1 tegen PSV
NOS Voetbal

Koeman neemt Vermeer op in voorselectie Oranje

Ronald Koeman heeft Kenneth Vermeer opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor de EK-kwalificatieduels met Wit-Rusland en Duitsland.

Vermeer stond op 31 maart 2015 voor het laatst onder de lat bij Oranje en speelde vijf interlands. Hij vervangt sinds sinds enkele weken bij zijn club Feyenoord de geblesseerde Justin Bijlow. Die liep eind januari een breuk op in zijn linkervoet en is twee maanden uitgeschakeld.

In het duel met FC Emmen afgelopen zondag (4-0 winst) werd Vermeer na een halfuur nog gewisseld nadat hij een blessure had opgelopen. De club liet toen al weten dat het niet ernstig was en Vermeer aankomend weekend waarschijnlijk weer speelt.

Spelers die er bij de vorige interlandperiode in november niet bijzaten, maar nu weer wel, zijn de verdedigers Terence Kongolo en Daryl Janmaat, de middenvelders Davy Pröpper en Ruud Vormer en de aanvallers Steven Berghuis en Wout Weghorst.

EK 2020

Het Nederlands elftal begint de kwalificatiereeks voor het EK 2020 op donderdag 21 maart. In De Kuip in Rotterdam is Wit-Rusland dan de tegenstander.

Drie dagen later, zondag 24 maart, treft Oranje Duitsland. Deze wedstrijd wordt gespeeld in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Oranje is ingedeeld in groep C en neemt het ook nog op tegen Noord-Ierland en Estland. De nummers één en twee plaatsen zich voor het eindtoernooi.

Wout Weghorst viert de 2-1 tegen Bayer Leverkusen, zijn eerste namens Wolfsburg

De volledige voorselectie:

Keeper: Marco Bizot (AZ), Jasper Cillessen (FC Barcelona), Kenneth Vermeer (Feyenoord), Jeroen Zoet (PSV)

Verdediging: Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (Bournemouth), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (PSV), Daryl Janmaat (Watford), Terence Kongolo (Huddersfield Town), Matthijs de Ligt (Ajax), Kenny Tete (Olympique Lyon), Stefan de Vrij (Internazionale)

Middenveld: Donny van de Beek (Ajax), Frenkie de Jong (Ajax), Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Pablo Rosario (PSV), Kevin Strootman (Olympique Marseille), Tonny Vilhena (Feyenoord), Ruud Vormer (Club Brugge), Georginio Wijnaldum (Liverpool)

Aanval: Ryan Babel (Fulham), Steven Berghuis (Feyenoord), Steven Bergwijn (PSV), Memphis Depay (Olympique Lyon), Luuk de Jong (PSV), Quincy Promes (Sevilla), Wout Weghorst (VfL Wolfsburg)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl