In samenwerking met
NH
NOS NieuwsAangepast

Loods met auto’s afgebrand in Vijfhuizen: ‘Al mijn dromen weg’

Op een industrieterrein in Vijfhuizen is vanavond een autobedrijf uitgebrand. Een loods vol auto's ging in vlammen op. "Mijn dromen. Alles. Alles is weg", zegt eigenaar Hamid Rareie van het bedrijf tegen NH Nieuws.

De vlammen en de rook waren van grote afstand te zien. Die rook waaide ook over de nabijgelegen snelweg A9. Bestuurders die de brand passeerden kregen het advies om hun ventilatie uit te zetten. De weg bleef open, wel werd de maximumsnelheid tijdelijk verlaagd. Voor het vliegverkeer had de brand geen gevolgen.

"Ik ben mijn werk kwijt, ik ben mijn pand kwijt, ik ben mijn grootste hobby kwijt. Ik kan nog niet zeggen hoe ik me voel", zegt de eigenaar. Hoe groot de schade is, weet hij nog niet. "Ik moet iedereen gaan bellen. Hoe ga ik dit tegen de klanten zeggen?"

Een deel van de loods is ingestort. Niemand raakte gewond. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Rond 22.30 was de brand meester. De brandweer verwacht nog wel een tijd bezig te zijn met nablussen.

Honden

Meetploegen houden in de gaten of er verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen vrijkomen. Volgens een woordvoerder zijn er tot nu toe nog geen zorgwekkende concentraties gemeten. Mensen die in de buurt wonen krijgen het advies ramen en deuren te sluiten.

Een hondenkennel uit de buurt is uit voorzorg ontruimd. De dieren zijn naar een veilige locatie gebracht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl