NOS Voetbal

Juventus klopt Napoli in enerverend duel en neemt voorschot op titel

Juventus klopt Napoli in enerverend duel en neemt voorschot op titel

Juventus heeft in de Serie A een voorschot genomen op zijn 32ste landstitel door bij Napoli met 2-1 te winnen en de enig overgebleven concurrent twaalf speelronden voor het einde op een achterstand van zestien punten te zetten.

Na een half uur was het pleit in wezen al beslecht: Cristiano Ronaldo joeg achter een te korte terugspeelbal aan, Napoli-doelman Alex Meret stak zijn benen uit en de spits smakte gretig tegen de grond. Meret kreeg rood en Miralem Pjanic verzilverde de vrije trap.

Nadat Piotr Zielinski namens Napoli op de paal had geschoten, liet Juventus aan de andere kant van het veld nogmaals zien het vizier wel op scherp te hebben staan: door een kopbal van Emre Can kwamen de bezoekers uit Turijn op een 2-0 voorsprong.

Napoli komt nog bijna terug

Kort na rust werd het weer tien tegen tien, toen Pjanic voor de tweede keer geel kreeg, en Napoli gaf meteen gas. José Callejon (intikker) maakte er 1-2 van, waarna Lorenzo Insigne verzuimde de Napolitanen op gelijke hoogte te brengen met Juventus. Een makkelijk gegeven penalty was aan hem niet besteed.

Lorenzo Insigne na het missen van de penalty

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl